articles @ estherwilzing.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Esther Wilzing

EsthrAl op vrij jonge leeftijd was ik nieuwsgierig naar de ontwikkeling van mensen. Hoe word je nu eigenlijk een volwassen mens? Hoe maak je keuzes en kun je voor jezelf gaan staan? Wat is hier voor nodig? Het interesseerde me mateloos. Vanuit deze interesse ben ik op mijn 21e pedagogische wetenschappen gaan studeren.

Tijdens mijn werk als juf, de opvoeding van mijn twee dochters en het begeleiden van heel wat ouders en kinderen kwam er steeds meer vorm in mijn zoektocht naar antwoorden over de wetmatigheden in het leven van een mens.

De opleiding tot Biografisch ouderschapscoach bij het instituut voor Biografiek heeft hier veel aan bijgedragen. In 2009 ben ik gestart met mijn praktijk waar ik naast mijn werk als pedagoog mensen met levensvragen begeleid als Biografisch coach.

Sinds 2012 ben ik als pedagoog verbonden aan de peuterklassen van de Vrije Speelklas. In 2014 ben ik als vennoot en mede initiatiefnnemer verbonden aan De Sprank waar zowel de vrije Speelklas als bso Het Grote Huis onder valt.

Sinds 2021 ben ik bij het instituut voor biografiek mijn vaardigheden als Biografisch coach aan het verdiepen in een vierjarig traject.

In maart 2023 ben ik aangesloten bij de werkgemeenschap van AMC De Lichter. Hier werken artsen en therapeuten samen aan passende zorg.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een oordeelvrije houding, een empathisch vermogen, analytisch en waarnemend luisteren en het stellen van inzichtgevende vragen met als uitgangspunt jouw vraag.

Kennis over de wetmatigheden en ontwikkelingsfasen in het leven en het zichtbaar maken van de kwaliteiten en eigenheid in het handelen van elk mens, staan in mijn werk centraal.